CorReduc

CorReduc

ARC Composieten

Toepassingen

Informatie

FAQ

Zoekfunctie

Disclaimer


CorReduc bvba
Industriepark E17/3
Spieveldstraat, 53
9160 LOKEREN

Tel.: +32-9-326.91.60
Fax: +32-9-326.91.69
info@correduc.be


(Petro-)chemie
Koelwaterpompen en brakwater
Vorige Toepassing « Overzicht » Volgende Toepassing
koelwater pomp - erosie - corrosie - cavitatie - voor ARC koelwater pomp - erosie - corrosie - cavitatie - voor ARC detail koelwater pomp - erosie - corrosie - cavitatie - tijdens ARC koelwater pomp - erosie - corrosie - cavitatie - tijdens ARC

Industrie: Chemie

Materieel: Koelwaterpompen met brakwater als medium.

Probleem: Door de toenemende vervuiling en verzilting is rivierwater een agressieve cocktail geworden voor koelwaterequipment. Zo wordt gietstaal en gietijzer aggressief aangevallen en vertoond binnen de kortste termijn corrosie en erosie schade. Komt er nog cavitatie bij kijken dan faalt een pomp binnen de kortste termijn. Wil dit nu zeggen dat alle gietijzer/gietstalen apparatuur moet vervangen worden door meer resistente materialen: absoluut niet! Een gietijzeren pomp met de keramische ARC bescherming presteert minstens evengoed als de exotisch metalen versie.

Oplossing: Door de totale aanpak, een combinatie van de juiste producten keuze en technieken, biedt CorReduc bvba. de industrie een unieke oplossing aan. Versleten pompen die vroeger vervangen werden door nieuwe worden hersteld en opgewaardeerd om beter en economischer te werken dan het originele stuk. Behelst het een nieuwe pomp dan is de preventieve bescherming zeker het overwegen waard daar schade wordt vermeden en de pomp aldus langer aan de maximale efficientie kan werken. De ROI (Return On Investment) van de ARC bekleding is aldus dan ook zeer kort te noemen en wordt gemiddeld binnen de 18 maanden terugbetaald door energiewinsten. Contacteer ons voor een gratis analyse en berekening.

Resultaat: Dit pomphuis bvb., na 4 jaar herleid tot schroot, werd opgebouwd met de ARC technologie om vervolgens opnieuw in gebruik te gaan. Door het niet roesten of eroderen van het inerte keramische oppervlak blijven de afmetingen/toleranties goed en kan de pomp langer op maximaal rendement draaien.

Besparing: Gemiddelde ROI = 18 maand.

Top Printversie
©2004 CorReduc bvba • Tel.: +32-9-326.91.60 • Fax: +32-9-326.91.69 • info@correduc.be